Malzemeler:
1 adet kuru soğan
terbiye (marine) için: (bu aşama sart değil)
3-4 çorba kaşığı yoğurt suyu (yoksa 2 çorba kaşığı yogurt)
1 tatlı kaşığı sirke
1 çorba kaşığı kadar zeytin yağı
2 diş ezilmiş sarımsak
kekik, reyhan, karabiber ve tuz
salça sosu için:
1 çorba kaşığı salça (yarım kaşığı domates, yarım kaşığı acı biber salçası kullandım)
5-6 diş sarımsak
kekik, reyhan, pul biber, karabiber, tuz
2 su bardağı sıcak su.
1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Etleri, tüm terbiye malzemelerini karıstırdıgınız kapalı bir kapta 1 saat kadar bekletin, bir gece önceden buzdolabında beklerse daha lezzetli olur, zamanınız yoksa 1 saat kadar buzdolabında değil dısarda bekletin bu karısımla)
Sonra etleri zeytinyağ ile yağlanmış yayvan teflon tencerenizde renkleri değişene kadar 4-5 dakika kadar kızartın, diger adıyla mühürleyin. etleri tencereden çektikten sonra aynı tencerede, uzun ince (julyen) dogranmış soganları soteleyin, max 5 dakika, yüksek ateşte.
bu aşamadan sonra tencerede ya da düdüklüde pişirmeye devam etmek size kalmış, eger aynı tencerede devam edecekseniz soğanları kenara çekin, etleri tencereye yayın, üzerlerine de soganları döşeyin.
salçalı sos için olan malzemeleri suyun 1 bardağıyla karıştırın ve tenceredeki soganlı etlerin üzerine dökün, kalan bir bardak sıcak suyu da etlerin üzerine değil, tencerenin kenarından ekleyin ve en az 1-1,5 saat kadar çok çok kısık ateşte pişirmeye bırakın. (zaman zaman suyu azaldıysa sıcak su ekleyin)
düdüklüde yapacak iseniz; etleri dizin, soğanları ekleyin, salçalı sosu da boca edip bu şekilde 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder