28 Kasım 2014 Cuma

Pandispanya

Pastamızı kendim yapmaya kalkıştım, ilk denemeler istikrarlı arkadaslar, dogumgününe kadar olurum ben:) pasdispanya işi kolay, bir iki püf noktasıyla gayet basarılı oluyor, buyrun tarif;)

Malzemeler:
5 adet yumurta (yumurtalar iriyse 4 adet)
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu

Yumurtalarımızı çırpma kabımızın içerisine kıralım. Şekeri eklemeden bir kaç dakika köpürene kadar çırpalım, üzerine şekerimizi ekleyelim. Mikserin yüksek devrinde köpürüp de şekerler eriyene kadar yaklaşık 6 - 7 dakika çırpalım.
Üzerine un, kabartma tozu ve suyu ekleyip yaklaşık 1 dakika çırpalım. (Su ekleme fikri de sünger kekten geldi aklıma, çünkü keklerim sünger gibi olsun diye ben bir su bardagının yarısını ılık su yarısını sıvı yağ doldurur onu eklerim kek harcına. bu tariften yağı aldım ama eklenebilir de bir fincan kadar. )

26 cm'lik tepsimizin içinin her yerini iyice tereyağı veya margarin ile yağlayalım.

Üzerine pandispanya kekimizin hamurunu dökelim.

180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirelim.Pandispanyamız kabarıp üzeri renk alana kadar kesinlikle fırını açmayın. Tecrübeyle sabit sönüyor :(
Pandispanyamızı fırından çıkarmadan kürdan testi uygulayalım.

not: pandispanya sogumadan kesinlikle dilimlemeyin, pasta yapımından en az bir gün önce pasdispanyanızı hazır edin, dinlenmiş kekle pasta daha güzel oluyor. kekte yumurta sarısı çok gözünüze batıyorsa yumurtaları cırparken 1-2 damla limon suyu ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder