Malzemeler:
5 adet yumurta (yumurtalar iriyse 4 adet)
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
Yumurtalarımızı çırpma kabımızın içerisine kıralım. Şekeri eklemeden bir kaç dakika köpürene kadar çırpalım, üzerine şekerimizi ekleyelim. Mikserin yüksek devrinde köpürüp de şekerler eriyene kadar yaklaşık 6 - 7 dakika çırpalım.
26 cm'lik tepsimizin içinin her yerini iyice tereyağı veya margarin ile yağlayalım.
Üzerine pandispanya kekimizin hamurunu dökelim.
180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirelim.Pandispanyamız kabarıp üzeri renk alana kadar kesinlikle fırını açmayın. Tecrübeyle sabit sönüyor :(
Pandispanyamızı fırından çıkarmadan kürdan testi uygulayalım.
not: pandispanya sogumadan kesinlikle dilimlemeyin, pasta yapımından en az bir gün önce pasdispanyanızı hazır edin, dinlenmiş kekle pasta daha güzel oluyor. kekte yumurta sarısı çok gözünüze batıyorsa yumurtaları cırparken 1-2 damla limon suyu ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder