25 Haziran 2014 Çarşamba

Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği

 

Tepsi böreği deyince bizim aklımıza annemin elleriyle actıgı yufkadan yaptıgı patatesli kol börekleri gelir. Ben genelde rulo börek, buzluk böreği yaparım ama bu tarifte su böreğini çok da aratmayan tadı yakalıyorsunuz, hazırlaması kolay, tek püf noktası ise buzdolabında bekletme süresi, 1 gece beklerse tadına doyum olmuyor;)

Malzemeler:
 6 adet yufka
300 gr beyaz peynir
yarım demet maydanoz
1 şişe maden suyu
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 su bardağı süt

Hazırlanışı:
yıkanmıs dogranmıs maydanozlar ile peyniri bir kapta ezin. fırın tepsisini sıvı yağ ile yaglayın. Maden suyu, süt, yağ ve 1 tam yumurta ile bir yumurtanın akını bir kasede cırpın, (geri kalan yumurta sarısı böregin üzerine sürülecek) ilk kat yufkayı buruşturarak tepsiye serin, tepsi dısına sarkıtmanıza gerek yok, bir yufta kırısık olarak tepsiyi kaplasın, sütlü karısımdan yufkanın heryerine sürün, ikinci kata da aynı işlemi yapıp peynirli harcın yarısını bu kata yayın, 2 yufkayı da bu şekilde ıslatarak tepsiye serin ve 4. yufkanın üstüne de peynirli harcın kalan kısmını ekleyin, son kalan 2 yufkayı da tepsiye aralarına sütlü harctan sürerek serin, en üst kata kalan sütlü karısım ve yumurtanın sarısını sürün, tepsiti streç film veya posetle kaplayarak buzdolabında birkaç saat dinlendirin, bir gece beklerse daha leziz oluyor. 220 derece ısıtılmıs fırında pişirerek servis yapın.

Not: küçük fırın tepsisi için yufka adedini 4,5 yapabilirsiniz.
böreğinizi pişirmeden önce de dilimleyebilirsiniz ama ben piştikten sonra dilimlemeyi tercih ediyorum.

Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder