25 Haziran 2014 Çarşamba

Babagannuş

Biz Hatay yemeklerinin, ama özellikle mezelerinin dibinde uyuyoruz efendim:) Hazır yaz gelmiş iken ve bol bol patlıcan varken o patlıcanı sarımsakla ve yogurtla bulusturmamak ayıp olurdu değil mi:)

Malzemeler:
6 adet uzun (kemer denen cinsten) patlıcan
2 adet domates
4 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı süzme yogurt
4-5 diş sarımsak
1/2 bağ maydanoz
dileğiniz baharatlar ve tuz
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi veya yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
Patlıcan, domates ve biberleri fırında yahut közleme tavasında közleyin, kabuklarını soyup dilediğiniz büyüklükte kıyın, bu sebzeleri rahatça karıstırabileceğiniz bir kaba alın ve üzerine limon suyu/nar ekşisini ekleyin, dilediğiniz baharatları ve tuzu, xeytinyağını ekleyip çok dagıtmadan karıstırın, farklı bir kapta sarımsaklı sogurt yapıp servis tabagına aldıgınız patlıcanların üzerine yayın, yogurt üzerine de ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder