25 Mayıs 2014 Pazar

Mini Köstebek Pasta

Bildiğiniz ve çok sevdiğiniz kakaolu bir kek tarifiniz varsa onu da kullanabilirsiniz, bu tarifte yumurta az, kekin çok kabarmasına gerek de yok, tavsiye ederim kesinlikle.

Unutmadan; tarifimizde minik köstebekciklere ne kadar artan keklerden serpiştirsek de kek artıyor, zaten istediğimiz de bu, zira bir sonraki tarif olan ay çöreğinde kullanacağız kalan beklerimizi, ya da supangle yapımında kullanabilirsiniz.

İkinci bir not ise; kek piştikten sonra, iyice soğuyunca keki pasdispanya keser gibi ortadan ikiye kesin, çünkü ne kadar yayvan bir tepsi kullansanız da kekin doğası gereği kabarıyor. Mini köstebeğe kalın geliyor kek, ben ilk denememde keki ortadan ayırmamıştım, kubbe gibi minilerim olmuştu, ikinci denememde keklerin yüksekliğini düşürünce daha şık durdu, ay çöreğine de daha çok iç kaldı:) İnanın kek artıyor diye üzülmenize hiç gerek yok, o artık kekler hemen her pasta yapımında altın değerinde olacak;)


Ben hiç büyük köstebek pasta yapmadım, miniler daha şık ve daha yemesi kolay. Servisle uğraşmıyorsun yani:) ama kalıbı alırken çay bardağı ağzıyla almaya calısmayın, içinden çıkarmak zor oluyor ve parçalanıyor kekcikler. Bu yüzden ben yuvarlak kurabiye kalıbı kullandım, 4 cm çapında falan olanından.


Malzemeler:
Kek için;
    1 su bardağı tozşeker
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 yumurta (oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı sıvıyağ

    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı ılık süt
    2 çorba kaşığı dolusu kakao
    2,5 su bardağı un


Krema için;
    2 su bardağı ılık süt
    1 paket vanilya
    3 çorba kaşığı dolusu un
    3 çorba kaşığı dolusu toz şeker
    1 çorba kaşığı tereyağ yada margarin

    1 paket krem şanti
    2 çorba kaşığı damla çikolata

Hazırlanışı: Şeker ve yumurtaları güzelce çıpıp sıvı yağ ve sütü de ekleyin karıştırmaya devam edin. Elenmiş un, kakao, kabartma tozunu da bu karışıma ekleyin, çok fazla karıştırmadan yedirin, yağlanmış düz fırın tepsinize ( ben 30 cm çapında yuvarlak teflon fırın tepsisi kullandım) kek harcını döküp ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin, kürdan testiyle çıkarın fırından ve sogumaya bırakın. 

Kreması için ise, süt, un, şekeri karıştırırarak pişirin, kaynayıp koyulaşınca altını kapayın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın, iyice soğuduktan sonra 1 paket krem şantiyi muhallebinizi ekleyin ve blenderla 5 dakika kadar çırpın, en son damla çikolataları da ekleyin. 

Kekimizi yuvarlak minik kalıplarla kesin ve her kekciğin üzerine tepeleme kremadan yerleştirin, keklerin arasında kalan kısımları da elinizle ufalayarak kremalı kekciklerin üzerini bulayın. İsterseniz muffin kalıplarında bile servis yapabilirsiniz, afiyetler olsun:) 

Bir not daha: Keki de kremayı da servisten bir gün önce hazır ederseniz pasta daha muntazam ve lezzetli oluyor, kek içini iyice çektiği için ufalanacak parçalar tam kıvamına geliyor, krema ise tamamen soğumuş oluyor, krem şanti ve damla çikolata işini ertesi güne bırakın derim. Sevgiler:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder