28 Nisan 2014 Pazartesi

Ev Yapımı Limonata

Serin serin, ferah ferah, hem de misler gibi limon kabuğu kokusuyla, hazır satılanlara elinizi sürmeyin, bunu deneyin efenim:)


Malzemeler:
4 adet limon
1 su bardağı toz şeker
Su
Nane yaprakları
2-3 tane karanfil (isterseniz)
1 tatlı kaşığı toz zencefil (keyfinize kalmış)

Hazırlanışı:
Limonları güzelce yıkayın ve sularını sıkın, kalan kabukları ince ince dilimleyin, isterseniz kabukları rendeden de geçirebilirsiniz. Geniş bir kaba toz şekeri ve kabukları alarak elinizle bir güzel yogurun, kabukların aroması iyice geçsin şekere. Bu aşamada kıyılmış nane yapraklarını da şeker ve limon kabuklarıyla yoğurursanız inanılmaz ferah bir lezzet oluyor. Daha yeni denedim bu yöntemi ;) (26.05.2014) (Zamanınız var ise bu şekilde bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz daha yoğun bir tat oluşacaktır) Sonrasında sıktıgınız limon suyunu bu karışıma ekleyin, şeker eriyene kadar karıştırın, üzerine de damağınıza göre su ekleyerek buzdolabında bekletin ve nane yaprakları ile servis yapın.

Not: Bu arada ufak bir cezveye yarım cay bardagı kadar su koyup karanfille kaynatır ve karanfilin tadı suya cıktıgında bunu da limonatınıza eklerseniz süper oluyor hanımlar beyler;) Zencefili de ekleyin, ohhhhh!

 Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder