13 Temmuz 2013 Cumartesi

Kıymalı Buzluk Böreği

Daha önce patateslisinin tarifini yazmıstım, kıymalısı da leziz, mutlaka deneyin:)
(foto daha önce patateslisini yaptıgım buzluk böregine ait, kıymalının fotografını cekemeden tükendi:)

Malzemeler:

6 adet yufta
1/2 kg kıyma
2 adet orta boylarda soğan
tuz, karabiber, pul biber
Yufkalara sürmek için 250 gr margarin (tereyagı kullanıyoruz ezelden)
Börekleri ıslatmak için bir kasede su

Hazırlanışı:
 Bir çorba zeytin yağında ince dogranmıs kuru soganları cevirin, sonra kıymayı da ekleyerek kavurun. kıymalar pişince altını kapatıp baharatları ekleyin.

Bir yufkayı tezgahınıza serin, üzerine eritilmiş margarin sürerek her yerine bulayın, 2. kat yufkayı da bu yufkanın üzerine serin. Aynı sekilde yaglayın. Bu 2 katlı yufkayı önce 4e sonra her bir ceyrek dilimi 3e bölerek 12 parca elde edin. Her bir parcanın geniş kısmına kıymalı içlerden yerleştirerek kenarları kapatıp sivri kısmına dogru sarın.

Geniş bir kaseye doldurdugunuz suya böreklerinizi batırın, cıkarın ve bir tepsiye dizerek bu sekilde buzlugunuza atın. Pişirmeden önce buzluktan cıkardıgınızda yine bir kasede suya batırarak tepsiye dizin, üzerine yogurt sürün (yumurtayı minimum tercih edenlerdenim), susam hashas tohumu veya cörek otu ekerek önceden ısıtılmıs 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder